Echipa Pomverde's Polls

Sclavii lui Hristos ?

Auzim de multe ori că Dumnezeu vrea să ne satisfacă dorinţele. Îl comparăm pe Isus cu un asistent, gata să ne ajute în căutarea noastră de autosatisfacere şi dezvoltare individuală. Dar adevăratul creştinism nu este cel de a-L adăuga pe Isus la viaţa mea, ci de a mă consacra pe deplin Lui, supunându-mă complet voii Sale şi căutând înainte de toate să-i fiu pe plac. Creştinii sunt sclavi supuşi într-un mod necondiţionat Stăpânului lor, Dumnezeu.
Paradoxul este că deşi suntem sclavi, doar în sclavia faţă de Dumnezeu putem fi cu adevărat liberi.
El ne-a ales, a plătit pentru noi, ne oferă protecţia Lui, se îngrijeşte de toate nevoile noastre, ne disciplinează. Ne-a cumpărat cu un mare preţ şi îi aparţinem, ne-a adoptat pentru că facem parte din familia Lui. Suntem sclavii unui Stăpân bun, iubitor şi sfânt.

Am asistat la o conferinţa de John MacArthur pe tema aceasta. "Dulos" (cuvântul original, în greacă) este folosit aproximativ de 130 de ori în Noul Testament şi nu are altă semnificaţie decât "sclav". Oamenii care au tradus biblia, fie în română, engleză, etc, au ales să traducă "rob", pentru că "sclav" era şi este un termen prea negativ. Dar relaţia de sclav/stăpân este una pozitivă când este vorba de Dumnezeu. Ioan 15:14-15; 1 Corinteni 7:22; etc.

Voi ce părere aveţi ? Vă consideraţi sclavi ai lui Hristos ?

Show Results  |  Share  |  Report  |  92 votes  |  596 views

Comments

10 comments
 • ♥Vasi♥GOD♥† ™
  ♥Vasi♥GOD♥† ™ e un privilegiu sa fiu sclav al lui Hristos...dar are inteles pozitiv, adica viata noastra daca apartine de Dzeu (viata sclavului apartinea stapanului sau) nu poate apartine si pacatului! sa ne ajute Dzeu sa fim sclavii Sai!
  October 7, 2011 - 1 likes this
 • Alinn V.
  Alinn V. Bine ar fi sa fim. Pavel asa ni se prezinta, rob al lui Hristos, iar cuvantul din greaca e acelasi folosit petru sclav.
  October 8, 2011 - 1 likes this
 • Alinn V.
  Alinn V. Dar trebuie sa recunoastem ca de multe ori traim ca si cum noi am fi stapani. Asta suna exact ca teologia pisicii. Cainele spune: omul ma hraneste, imi ofera adapost, are grija de mine, deci el e dumnezeul meu.
  Pisica insa spune: omul ma hraneste, imi of...  more
  October 8, 2011 - 3 like this
 • Sorin , δοῦλος θεός
  Sorin , δοῦλος θεός lidya ..., Biblia e clara. "Nimeni nu poate fi sclavul la doi stapani" (Mat. 6:24, traducere literala). Isus o zice. Asa ca, daca nu esti sclava lui Hristos, stim cine e stapanul tau. Sper sa nu te satisfaca starea ta. - by Sorin, doulos Theos
  October 11, 2011 - 2 like this
 • Abigail Grace
  Abigail Grace Da, sunt acum un rob, rob din dragoste pentru Salvatorul meu Cristos.
  Sunt libera acum, simt si traiesc aceasta libertate, dar libertatea mea se contureaza atat cat cuprinde Cristos. Nici mai mult nici mai putin.
  Cristos = atat este de mare libertatea mea...  more
  October 17, 2011 - 1 likes this
 • Florin Barbu
  Florin Barbu rom.6:16. rom 6:4-6. gal.5:24,25
  January 25, 2012
 • Aniela Duma
  Aniela Duma Cristos este Cel ce si-a dat viata pentru mine, El m-a eliberat!!! El imi este frate, prieten, salvatorul, preaiubit Domn! El este pacea, bucuria, neprihanirea, mantuirea, viata mea! El este dragostea mea! Nu conteaza cine sunt eu sau ce am fost... ci doa...  more
  January 25, 2012
 • Aniela Duma
  Aniela Duma Hai sa vedem ce spune Domnul prin Cuvantul Sau:
  Joh 15:9 Cum M'a iubit pe Mine Tatăl, aşa v'am iubit şi Eu pe voi. Rămîneţi în dragostea Mea.
  Joh 15:10 Dacă păziţi poruncile Mele, veţi rămînea în dragostea Mea, după cum şi Eu am păzit poruncile Tatălu...  more
  January 26, 2012
 • Aniela Duma
  Aniela Duma Livius D., cunosc versetele si iti multumesc pentru ca le-ai postat ca si altii sa le vada! Am observat ca nu a aparut tot ceea ce eu am scis in comentariul precedent. De aceea completez acum. Cred ca raspunsul nostru cand intelegem ca nu meritam harul, d...  more
  January 26, 2012
 • Aniela Duma
  Aniela Duma Ma bucur sa fiu slujitoarea Lui, roaba a Dumnezeului Celui Viu!!! Nu mi-e rusine sa ma numesc asa, insa nu mi-e rusine nici sa spun ceea ce El spune despre toti aceia care cred in El si s-au pocait. Daca il am pe El ca Tata, implicit sunt fiica Lui. :) Ce...  more
  January 26, 2012