Polls

 • <span class='admin'>Lidia V</span>

  Cine este Îngerul Domnului?

  Posted by Lidia V June 8 - 15 votes - 137 views
  În Vechiul şi Noul Testament găsim referiri la „îngerii Domnului”, „un înger al Domnului” şi „Îngerul Domnului”. Se pare că atunci când se foloseşte articolul hotărât („îngerul”), se specifică o fiinţă unică, separată de ceilalţi îngeri. Îngerul Domnului vorbeşte ca Dumnezeu, se identifică pe Sine cu Dumnezeu şi exercită responsabilităţile lui Dumnezeu (Geneza 16:7-12; 21:17-18; 22:11-18; Exodul 3:2; Judecătorii 2:1-4; 5:23; 6:11-24; 13:3-22; 2 Samuel 24:16; Zaharia 1:12; 3:1; 12:8).

  Este Îngerul Domnului, Domnul Isus până la întrupare? Isus a spus despre Sine că este „dinainte să se nască Avraam” (Ioan 8:58), aşa că este logic ca El să fie activ şi să lucreze în lume. Sau este o Teofanie, adică o manifestare vizibilă a lui Dumnezeu? Cei care L-au văzut pe Îngerul Domnului s-au temut pentru viaţa lor pentru că „L-au văzut pe Domnul”.
 • <span class='admin'>Lidia V</span>

  Căsătorii târzii

  Posted by Lidia V May 18 - 86 votes - 833 views
  Generaţia Milenialilor refuză cu înverşunare căsătoria de la vârste fragede. Putem găsi o sumedenie de motive obiective care să justifice această situație: mulți au plecat în străinătate imediat după terminarea liceului sau a facultății, și astfel au amânat găsirea partenerului de viață; muncim sau studiem prea mult; în Biserică sunt întotdeauna mai multe femei decât bărbați; nu avem ocazii să ne cunoaștem, etc. Ne aflăm într-o lume care e în continuă schimbare, într-o fugă nesfârșită și în care oamenii se feresc de responsabilități. Căsătoria este văzută acum mai mult ca o barieră în viața personală și o piedică în calea perfecționării pe plan profesional. Un alt motiv pentru căsătoriile târzii este acela că cei mai mulți consideră că sunt prea imaturi pentru a se întreține singuri, iar a-și întreține propria familie îi sperie și mai tare. Psihologii au realizat studii prin care au demonstrat faptul că majoritatea oamenilor se consideră maturi abia după 30 de ani.

  Vârsta medie la căsătorie a cunoscut o tendinţă de creştere, atât la femei, cât şi la bărbaţi, ajungând la 29,4 ani la femei şi 32,7 ani la bărbaţi. Trebuie menţionat faptul că în 1960, şi bărbaţii, şi femeile, făceau acest pas înainte de 25 de ani. Spre îngrijorarea părinților, a conducătorilor religioși, și a celor din jur, tinerii evanghelici se căsatoresc la o vârstă tot mai înaintată.

  Dacă ești in situația menționată, care este motivul tău pentru care înca nu ai intrat in rândul celor căsătoriți? Dacă nu ești în situația menționată, care crezi că este motivul lor predominant?
 • <span class='admin'>Lidia V</span>

  Cum să câștigi lupta spirituală cu depresia?

  Posted by Lidia V April 23 - 88 votes - 792 views
  Depresia este un cuvânt pe care îl auzim tot mai des în societatea noastră, este o stare ce are o largă răspândire, afectând milioane de oameni, atât creştini cât şi necreştini.
  Cei care suferă de depresie pot experimenta sentimente intense de tristeţe, mânie, disperare, oboseală, şi o varietate de alte simptome. Depresia clinică este de natură fizică care trebuie diagnosticată de un specialist. Nu este cauzată de circumstanţele nefericite ale vieţii, şi nici simptomele nu pot fi alinate prin voinţa cuiva. Statistica spune că numărul oamenilor diagnosticați cu depresie crește anual cu 20%. Partea îmbucurătoare este că Domnul Isus vrea să vină în ajutor, El e Cel care nu ne lasă nicidecum. El vrea să ne ajute, dar trebuie să avem și noi voință.

  Probabil că la un moment dat în viață fiecare om a experimentat sau va experimenta această stare, mai mult sau mai puțin.

  Din experiența ta, cum ai reușit să învingi depresia? Sau cum crezi că poate un creștin să depășească perioada de depresie?
 • <span class='admin'>Lidia V</span>

  Creștinii români și adopția copiilor

  Posted by Lidia V March 29 - 114 votes - 1,052 views
  De ce credeți că românii nu recurg la adopție la fel de des precum o fac străinii?
 • <span class='admin'>Lidia V</span>

  Într-o companie nepotrivită, sau singur/ă?

  Posted by Lidia V March 8 - 93 votes - 524 views
  Uneori, singurătatea nu este ușoară. Ca persoană necăsătorită, în timp ce aștepți persoana potrivită, întâlnești diverse persoane. Cu unele, începi o cunoaștere mai apropiată în scopul unei relații pentru căsătorie. Daca îți dai seama de la început, că este o persoană sau companie nepotrivită pentru tine, continui să ai relația, doar ca să ai cu cine iesi, petrece timpul? Sau închei, alegând să suporți prețul singurătății, în așteptarea persoanei potrivite?
 • <span class='admin'>Lidia V</span>

  Marşul pentru Viaţă

  Posted by Lidia V February 22 - 57 votes - 594 views
  Marșul pentru Viață e deschis tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice. Prin activitățile pro-viață desfășurate, sunt promovate conștientizarea societății despre criza de sarcină, înțelegerea adevărului științific că viața începe de la concepție și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea.

  Anul acesta, Marșul pentru Viață va avea loc în 23 martie 2019, în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova.

  Este importantă implicarea creștinilor într-o astfel de activitate? Ai participat vreodată? Dorești să participi anul acesta?
 • <span class='admin'>Lidia V</span>

  Poligamia

  Posted by Lidia V February 9 - 76 votes - 363 views
  Poligamia este o relație de căsătorie între mai multe persoane. Ea este interzisă în majoritatea statelor lumii, dar în unele țări, nu este doar un aspect cultural, ci și o măsură acceptată politic. Ea este legală în numeroase țări din Africa și Asia (printre care, Algeria, Mali, Nigeria, Arabia Saudită sau Iran).

  Europa, Australia și cele două Americi cuprind țările în care poligamia, nu doar că reprezintă un aspect repudiat de cultură, dar este interzisă și prin lege.

  În Kenya, numărul creștinilor care optează pentru această variantă este în creștere, în ciuda dezaprobării din partea bisericilor creștine, aceștia aducând ca argumente exemplele de poligamie din biblie, și cultura lor.

  Se justifică poligamia în anumite culturi?
 • <span class='admin'>Lidia V</span>

  De ce părăsesc tinerii biserica?

  Posted by Lidia V January 26 - 109 votes - 402 views
  Nu avem nevoie de statistici care să ne spună că generația noastră abandonează credința. O vedem întâmplându-se sub ochii noștri. Realitatea tristă este că majoritatea generației noastre, nu mai are respect față de biserică, nu respectă Cuvantul Domnului, și nu vrea să crească, să se maturizeze.

  Ce îi determină pe copiii bisericii să întoarcă spatele? De unde atâta dispreț față de maturizare și responsabilizare? E o problemă cu biserica? Cu copiii? Cu părinții?

  Votează cauza care crezi că predomină.
 • <span class='admin'>Echipa Pomverde</span>

  Te simți încrezător în cunoștințele tale despre sfârșitul timpurilor și despre cartea Apocalipsa ?

  Posted by Echipa Pomverde September 10, 2018 - 221 votes - 1,046 views
  Cât de bine cunoaștem vremurile sfârșitului? Înțelegem în totalitate cartea Apocalipsa?
 • <span class='admin'>Echipa Pomverde</span>

  Este Referendumul pentru familie din 7 Octombrie important pentru tine?

  Posted by Echipa Pomverde May 25, 2018 - 151 votes - 397 views
  Pe data de 7 octombrie 2018 va avea loc Referendumul pentru familie pentru revizuirea Constituției potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie. Care este părerea ta cu privire la acest subiect, este important să se facă această modificare?